Bericht: Rottterdam100 2017/2018

Rotterdam is booming en staat tegelijkertijd voor grote uitdagingen: vervuiling, schaarste, klimaatverandering en ongelijkheid. The Next Economy biedt kansen voor deze uitdagingen, denk aan duurzame energie, technologische ontwikkeling, Big Data, Robots en Blockchain. Maar er is meer nodig.

De Rotterdam100
Daarom organiseert Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) alweer voor de vijfde keer op rij de Rotterdam100. Als denk – en doetank verbindt SMO maatschappelijke thema’s en ondernemerschap. Zo ook tijdens de ‘Rotterdam100 24
Hour Creation Battle’ waarbij studenten en pas afgestudeerden innovatieve oplossingen bedenken voor de grootste uitdagingen van de Rotterdam en haar organisaties. Tijdens deze battle zullen de beste studententeams in opdracht van gerenommeerde challengers strijden om de titel ‘Rotterdam’s Most Excellent’ en een aanbeveling van burgemeester
Aboutaleb and Jan Peter Balkenende.

24 Hour Creation Battle
Varen schepen voortaan op alg, worden lantaarnpalen uiteindelijk bakens voor autonoom rijden of blijkt fake news met een slimme toepassing helemaal geen probleem te zijn? Challengers CGI, ABN AMRO, TNO, Humanitas, Maasstad Ziekenhuis, Unilever en Feyenoord zijn aanwezig om toe te zien hoe hun cases gekraakt worden gedurende bijna een etmaal op 24-25 mei in de Rotterdam Science Tower​. Dit allemaal met één duidelijk doel: Rotterdam op unieke wijze de meeste duurzame, gezonde en inclusieve stad van Nederland maken.

Grand Final
Aansluitend op de battle vindt op 25 mei om 17:00uur in Feyenoord Stadion ‘De Kuip’​ de Rotterdam100 Grand Finale plaats, waarbij de finalisten zich op beoordeling van een deskundige jury naar eeuwige roem kunnen pitchen! Drie dagen later vliegen diezelfde winnaars naar Portugal om aanwezig te zijn bij de Global Meetup van Get In the Ring: hét platform voor startups en innovators.

Press enquiries
Bjorn Bedee
Event Coordination
publicrelations@smostudents.nl

Photos

For more photos of our events and activities have a look at our Facebook page. We can always send you photos in better quality, please contact Bjorn Bedee(details above)!

For Flickr please click here!